Mijn ecologische voetafdruk

feb 1, 2022 | Duurzaamheid algemeen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door EcoFoodPrint, een duurzame blog die wordt gerund door Ief & Ien en zich richten op het verspreiden van informatie over het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Zij wonen zelfvoorzienend in Zweden en schrijven hierover op hun blog.

Maar naast dat zij zich hiermee bezig houden zetten zij elke week een iemand in de spotlight en stellen leuke vragen rondom duurzaam leven, ecologische leven en de voetafdruk die mensen achter laten op deze wereld!

Het interview

Ik ben Emmely, 25 jaar en woon in Hellevoetsluis (Voorne-Putten – Zuid-Holland). Onlangs ben ik mijn Instagram gestart @zelfvoorzienendemeid om mijn duurzame reis te delen en met anderen enthousiastelingen te connecten. 

Momenteel werk ik als marketeer voor Marketing OP-Voorne Putten (opvoorneputten.nl) om het gebied Voorne-Putten te vermarkten en mensen te inspireren hun vrije tijd hier te besteden. 

Mijn hobby is mijn werk, ik creëer namelijk ook in mijn vrije tijd websites (ben opgeleid als UX designer) en combineer hierin marketing, content creatie en webdesign. 

Verder vind ik het heerlijk om te wandelen en te genieten van de kleine dingen in het leven. 

Hoe ziet je ideale Droomplek eruit, en heb je die al gevonden? 

Ik ben opweg naar mijn ideale droomplek, stap voor stap. Wat ik voor mij zie is een tinyhouse in de bossen waar ik samen met mijn vriend woon. 

Een plek waar we zo zelfvoorzienend mogelijk leven door regenwater op te vangen met een eigen filtersysteem, zonnepanelen, houtkachel en een moestuintje. 

Momenteel huur ik nog samen met mijn vriend en ben ik blij dat we in de huidige woningmarkt zo fijn kunnen wonen. Maar we willen hier in de komende 10 jaar samen naartoe werken!

Als je een ander beroep zou ‘moeten’ kiezen wat zou dat dan zijn? 

Dit vind ik een hele moeilijke vraag omdat ik écht super leuk vind wat ik doe.  Maar ik zou wellicht veranderingsmanagement heel interessant vinden en dan organisaties helpen om een duurzame manier van werken te implementeren. 

Bijvoorbeeld hoe grote corporaties ervoor kunnen zorgen dat ze circulair gaan produceren. Dan kan ik namelijk mijn praktische en strategische kwaliteiten kwijt en werk je aan de kant waar de problemen veroorzaakt worden. 

Lees de gehele blog op de blog van EcoFoodPrint!

okt 16, 2022

Gas besparen? Begin bij de verwarming van je huis!

We hebben haast allemaal te maken met stijgende gasprijzen en zijn intensief bezig met het besparen van gas om de kosten zo laag mogelijk te houden. Naast het feit dat we in onze portemonnee worden geraakt is het niet houdbaar in deze mate op deze manier aardgas te...

sep 29, 2022

Succesvol tweedehands kleren kopen

We weten allemaal denk ik wel hoe vervuilend de 'Fast Fashion industrie' is. Er word in een hoog tempo kleding geproduceerd door arbeiders met slechte werkomstandigheden zodat wij in de westerse wereld een shirtje van €5,- kunnen kopen. Trends en kleren komen en...

feb 3, 2022

De duurzame hotspots van Utrecht

Utrecht is altijd al een van mijn favoriete steden geweest om te bezoeken. Maar na mijn laatste bezoek wist ik zeker dat dit mijn favoriete stad is. Ik kwam er namelijk achter dat dit een plek is vol met duurzame hotspots! Ik deel deze duurzame hotspots van Utrecht...

feb 2, 2021

8 duurzame hotspots Voorne-Putten

Ga jij binnenkort Voorne-Putten bezoeken? Ik schreef een blog voor opvoorneputten.nl waarin ik 8 duurzame hotspots van Voorne-Putten belichten. "Een duurzaam leven wordt steeds belangrijker. Met deze 8 hotspots maken we het duurzame leven op Voorne-Putten niet...

feb 2, 2021

Klimaatburgemeester Hellevoetsluis

In 2021 mocht ik mijzelf klimaatburgemeester van Hellevoetsluis noemen! Naast dat ik mij dagelijks inzet door het delen van praktische informatie heb ik samen met de andere klimaatburgemeester om de tafel gezeten en zijn we door het Groot Hellevoet geïnterviewd...