De duurzame hotspots van Utrecht

feb 3, 2022 | Duurzaamheid algemeen

Home » De duurzame hotspots van Utrecht

Utrecht is altijd al een van mijn favoriete steden geweest om te bezoeken. Maar na mijn laatste bezoek wist ik zeker dat dit mijn favoriete stad is. Ik kwam er namelijk achter dat dit een plek is vol met duurzame hotspots! Ik deel deze duurzame hotspots van Utrecht graag met je en wie weet scoor jij binnen no time leuke duurzame items of mooie tweedehands kleding voor je garderobe. Alle linkjes verwijzen naar de google maps locatie zodat je deze makkelijk kunt vinden!

Een tweedehands kleding walhalla

Vanuit Utrecht Centraal liep ik zo de ene tweedehands kleding winkel na de andere tweedehands kleding winkel binnen. Mijn eerste stop was bij de Vintage Department Store en dit was meteen raak! Deze winkel bevat veel tweedehands kleren voor zowel mannen als vrouwen. Het brede assortiment heeft mij ervan overtuigd dat iedereen hier kan slagen! Van vintage ouderwetse truien die thuis horen in de ‘WHAM! Last Christmas’ video tot aan chique blousjes.

Maar naast deze kleding winkel kwam ik regelmatig Vintage Island tegen. Deze tweedehandskleding winkel heeft meerdere locaties verspreid in Utrecht maar ze zijn allemaal de moeite om naar binnen te stappen. Het aanbod en de grote van de winkel verschilt namelijk per locatie en omdat je met tweedehandskleding te maken hebt is iedere winkel uniek! Een andere tweedehandskleding winkel die ik tegen het lijf liep was Sisters. Onderweg naar deze kledingwinkel kwamen we een super gezellig koffietentje tegen genaamd Tijm. Helaas was de carrot cake op dus vertrokken we met een koffie en een cappuccino, maar alleen het plafond is al een bezoekje waard (zie foto hieronder). Sisters is niet zo groot als Vintage Island en de Vintage Department Store maar bij deze winkel had ik iets meer het gevoel van een winkel die selectief zijn kledingstukken kiest. Er hingen diverse items tussen die er kwalitatief goed uitzagen! Ook verkoopt deze winkel leuke accessoires.

Leuke duurzame cadeau’s

Voor veel mensen gaat duurzaamheid gepaard met minder consumeren. Daar ben ik zeker voorstander van! Maar mocht je op zoek zijn naar mooie kwalitatieve duurzame spullen dan is een bezoekje aan KECK & LISA. Een hele leuke duurzame cadeauwinkel! Zowel om cadeautjes voor jezelf te kopen of voor anderen uiteraard 😉

Ook kun je WAAR vinden in Utrecht waar je ook allerlei duurzame items kunt scoren wat je ook cadeau kunt geven. Hier heb ik bijvoorbeeld mijn zwart herbruikbare wattenschijfjes gekocht. Super fijn! Deze heb ik alleen niet zelf bezocht omdat ik vaker bij WAAR heb geshopt maar het is zeker een aanrader om te bezoeken als je toch in Utrecht bent 🙂

Tijdens het opzoeken van de locaties van de winkels die ik had bezocht kwam ik nog 2 winkels tegen die ik volgende ook ga bezoeken en op mijn lijstje heb staan. Een duurzaam warenhuis genaamd Green UP en een gemoedelijke kringloopwinkel Kringloopwinkel De Arm 247.

Ik weet zeker dat er nog veel meer duurzame hotspots zijn in Utrecht maar dit waren voor mij echt de winkels die ik het leukst vond om te bezoeken! Wil je duurzame hotspots dichter in de buurt (omgeving Voorne-Putten)? Lees dan deze blog met 8 duurzame hotspots op Voorne-Putten voor nog meer tips 🙂

okt 16, 2022

Gas besparen? Begin bij de verwarming van je huis!

We hebben haast allemaal te maken met stijgende gasprijzen en zijn intensief bezig met het besparen van gas om de kosten zo laag mogelijk te houden. Naast het feit dat we in onze portemonnee worden geraakt is het niet houdbaar in deze mate op deze manier aardgas te...

sep 29, 2022

Succesvol tweedehands kleren kopen

We weten allemaal denk ik wel hoe vervuilend de 'Fast Fashion industrie' is. Er word in een hoog tempo kleding geproduceerd door arbeiders met slechte werkomstandigheden zodat wij in de westerse wereld een shirtje van €5,- kunnen kopen. Trends en kleren komen en...

Emmely in de natuur

feb 1, 2022

Mijn ecologische voetafdruk

Een tijdje geleden werd ik benaderd door EcoFoodPrint, een duurzame blog die wordt gerund door Ief & Ien en zich richten op het verspreiden van informatie over het verkleinen van je ecologische voetafdruk. Zij wonen zelfvoorzienend in Zweden en schrijven...

feb 2, 2021

8 duurzame hotspots Voorne-Putten

Ga jij binnenkort Voorne-Putten bezoeken? Ik schreef een blog voor opvoorneputten.nl waarin ik 8 duurzame hotspots van Voorne-Putten belichten. "Een duurzaam leven wordt steeds belangrijker. Met deze 8 hotspots maken we het duurzame leven op Voorne-Putten niet...

feb 2, 2021

Klimaatburgemeester Hellevoetsluis

In 2021 mocht ik mijzelf klimaatburgemeester van Hellevoetsluis noemen! Naast dat ik mij dagelijks inzet door het delen van praktische informatie heb ik samen met de andere klimaatburgemeester om de tafel gezeten en zijn we door het Groot Hellevoet geïnterviewd...